Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία

13/05/2021 10:59

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία


Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας !


Ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) καλεί τις γυναίκες της Πόλης να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις που καλούν εργατικά σωματεία και συνδικάτα σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 13 Μάη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση και διαλύει τις ζωές μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον δρόμο που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να επιβάλει την ΤΖΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Από την παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον υπουργό εργασίας (Τετάρτη 12 Μάη) αποδεικνύεται ότι στοχεύουν στο χτύπημα του 8ωρου, της Κυριακάτικης αργίας, διευκολύνουν περισσότερο τις απολύσεις, καθιερώνουν την τηλεργασία, εμποδίζουν περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση και την απεργία που είναι τα μοναδικά όπλα των εργαζομένων. Θέλουν να δουλεύει ο εργαζόμενος σαν σκλάβος, χωρίς να πληρώνεται, επιβάλλοντας δουλειά 7 μέρες την βδομάδα, 13 ώρες την μέρα! Ετοιμάζουν και την επέκταση της κατάργησης της Κυριακάτικής αργίας. 

Κάνουν και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης ημέρας, το ωράριο και τη ζωή- λάστιχο για την εργαζόμενη. Μας διαλύουν τσακίζοντας τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Μας εξοντώνουν, σμπαραλιάζοντας την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία να συνδυαστούν η μητρότητα με την εργασία.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πόσο υποκριτικά μιλάνε για τον "ελεύθερο χρόνο για τη φροντίδα των παιδιών" αυτοί που κλείνουν παιδικούς σταθμούς διαχρονικά, που δεν προσλαμβάνουν δασκάλους για τα σχολεία ούτε καν εν μέσω πανδημίας!

Δε θα τους περάσει! Δε θα μας κλείσουν το στόμα!

ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μας πάει έναν αιώνα πίσω.

Συμμετέχουμε μαχητικά στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν Συνδικάτα και Σωματεία σε όλη τη χώρα.


Όλες την Πέμπτη 13 Μάη στα Προπύλαια στις 7μμ.